LAWATAN MA RIAB KE MTNP

  • 0
Selasa, 26 Oktober 2010 (semalam) sekitar pukul 12 tengah hari, Maahad Tahfiz Negeri Pahang (MTNP) mendapat kunjungan dari Madrasah 'Aliyah (MA) Ruhul Islam Anak bangsa (RIAB), Aceh Besar, Nanggroe Aceh Darussalam, Indonesia. Rombongan pelawat terdiri dari 12 orang guru pengiring dan 80 orang lebih pelajar Tingkatan 6.

Setakat ini, ini adalah sekolah paling jauh yang pernah datang melawat ke MTNP. Para pelawat menempuh perjalanan ratusan atau bahkan mungkin ribuan batu untuk sampai ke MTNP. Ini menjadi suatu kebanggaan dan penghormatan bagi MTNP dan juga MA RIAB itu sendiri.
Klik pada gambar untuk saiz lebih besar
Kerana saya adalah alumni MA RIAB (ehm.. ehm..), saya telah mendapat amanah untuk menyambut dan mempengerusikan majlis taklimat. Sesi taklimat dikendalikan oleh KPP HEP MTNP, Ustaz Mohd Lafzul Bin Muda. Turut menjayakan sesi taklimat En. Mohd Izuan (sound system), En. Megat Azlan (video montaj dan slide) dan Cikgu Amirun (photographer).
Setelah sesi taklimat, tetamu dihidangkan dengan jamuan makan di dewan makan MTNP. Kemudian setelah menunaikan solat, mereka dibawa melawat persekitaran MTNP. Akhirnya setelah sesi penggambaran di sekitar MTNP, tetamu meneruskan perjalanan ke destinasi lain yang telah diaturkan.
Semoga kunjungan silaturahim ini mendapat rahmat, berkat dan redha Allah serta membuahkan pengajaran dan pengalaman yang berharga bagi kedua-dua belah pihak khasnya dan umat Islam amnya. Allahumma amin!

No comments:

Post a Comment